Kaffe fra Etiopien

Kaffe fra Kaffe Lars er håndristet specialty coffee fra certificerede kaffefarme. Vores barista hjælper dig med at finde den helt rette risteprofil.

Hvordan smager den?

Kaffe fra Etiopien er anses som af mange som en slags legende inden for kaffe. Det siges at Etiopien er “fødestedet” for Arabica-kaffe, og der går historier om bl.a. dansende geder.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kaldi 

Det som gør kaffe fra Etiopien særlig lækker er dens komplekse smag. Du vil kunne finde klare florale noter, blomster, te, bergamot, citrus men også bløde, fyldige nuancer som chokolade, mandel og abrikos og figner. 

De mest kaffeproducerende regioner i Etiopien tæller Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma og Lekempti.

Skærmbillede 2022-07-04 kl. 21.24.56

Hvordan er kaffekvaliteten i Etiopien?

Der er ingen tvivl om at kaffe fra Etiopien har stor betydning for Verdens kaffeproduktion. Når man ser på genetikken, vil man i 99 % af tilfældene finde spor tilbage til Etiopien. Etiopien gemmer på mange af de oprindelige sorter og variationer, som senere blev taget med ud i Verden og kultiveret.

Særligt for Etiopien er også at de lokale drikker meget kaffe, hvilket langt fra er normen i andre kaffeproducerende lande. Cirka halvdelen af landets produktion konsumeres på de hjemlige markeder.

Høsten ligger i oktober – januar.

Mange af Verdens allerbedste kaffer produceres i Etiopien. Kaffen herfra er oftest lidt dyrere, da kaffen skal forarbejdes og transporteres over større afstande, og ofte op og ned at stejle skråninger.

https://perfectdailygrind.com/2015/06/the-history-legend-of-ethiopian-coffee-the-story-behind-misty-valley/

6BE08062-9BD7-4855-A9DA-0FA2753890BF Play Video

Relaterede produkter

FORÅRS BLEND
Etiopien Sidamo
Gavekort
50 pers.
La Solare – Gaggia
50 pers.
La Radiosa - Gaggia
Peru

Vi rister og pakker på Fyn, men kører i hele landet