Kaffe fra Guatemala
Kaffe fra Kaffe Lars er håndristet specialty coffee fra certificerede kaffefarme. Vores barista hjælper dig med at finde den helt rette risteprofil.
Hvordan smager den?
Kaffe fra Guatemala er intens og lidt nødde-agtig med medium syrlighed og mange spændende noter som vil behage de fleste.
Guatemala er kendt for sine SHG-kaffer (strictly high grown), kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet, men stadig utrolig drikbar.
Hvordan er kaffekvaliteten i Guatemala?
Det var første i slutningen af 1800tallet at kaffe kom til Guatemala, hvor immigranter fra bl.a. Europa blev opfordret til at dyrke kaffe og endda fik støtte af regeringen til at etablere kaffeproduktioner.
https://espressocoffeeguide.com/gourmet-coffee/coffees-of-the-americas/guatemala-coffee/
I 2012 og udbrød “coffee leaf rust” (Hemileia vastatrix), en svampesygdom som breder sig på kaffeplanten og kan hærge plantager og hele områder.
https://www.britannica.com/science/coffee-rust
Sygdommen tvang Guametala ud i en omfattende omlægning og forskning for at finde mere robuste kaffetyper. Det er de kaffer, som området er kendt for i dag.
De mest kendte områder er Huetentango, Antigua og Atitlan. Alle områder er højtliggende og giver gode udbytter.
De meste brugte Arabica-typer i Guatemala er; Bourbon, Caturram Catuai, Typica, Maragogype og Pache
Kafferne oftest vaskede, og det giver en renhed i koppen som mange efterspørger.
Vi rister og pakker på Fyn, men kører i hele landet
Kontakt os på +45 28 906 906 eller bestilling@kaffelars.dk