Kaffe fra Honduras

Kaffe fra Kaffe Lars er håndristet specialty coffee fra certificerede kaffefarme. Vores barista hjælper dig med at finde den helt rette risteprofil.

Hvordan smager den?

Kaffe fra Honduras har ofte noter af karamel, lys chokolade og modne ferskner. Der findes naturligvis mange variationer, men ofte vil man opleve medium fylde, let til medium syrlighed og en behagelig balance.

Hvis du rister kaffe fra Honduras til espresso vil den give en mere fyldig krop end kaffe fra andre områder og flere af de mørke noter, der komplimenterer syrligheden, så den både kan stå alene og benyttes i blends (blandingskaffer).

Skærmbillede 2022-07-04 kl. 21.24.56

Hvordan er kaffekvaliteten i Honduras?

Det er svært at vide præcis, hvornår Honduras begyndte at producere kaffe, men de første spæde tegn ses i starten af 1800-tallet. Honduras har gennemgået en del kriser, og det har været svært at holde eksporten kørende gennem disse kriser.

Honduras er i dag en af Verdens største kaffeproducenter, og er produktionen foregår i regionerne: Copán, Marcala-Montecillos, Opalca, Agalta Tropical, Comayagua og El Paraíso

En stor udfordring med kaffe fra Honduras er tørringsprocessen. Regn er meget uforudsigelig, og de fleste vælger derfor at maskintørre kaffen.

Hvis man ikke har adgang til maskintørring, risikerer man at overfermentering af kaffen, som derfor ikke opnår optimal fugtighed og som følge heraf udløser ringere kvalitet og pris.

Det er altid en udfordring for farmere at balancere prisen, fordi kaffeprisen er meget lav på verdensmarkedet. Det betyder at det i perioder kan være en mindre god forretning at dyrke kaffe i dette område.

6BE08062-9BD7-4855-A9DA-0FA2753890BF Play Video

Relaterede produkter

FORÅRS BLEND
Etiopien Sidamo
Gavekort
50 pers.
La Solare – Gaggia

Vi rister og pakker på Fyn, men kører i hele landet