Direkte import

Las Manos- Honduras

⇒Projektet i Honduras startede da vi ønskede at lave en direkte relation med en kaffefarm. 

Når man vælger at starte et samarbejde med en kaffeproducent er der mange ting man skal overveje. For os var det vigtigste kvaliteten og de levevilkår farmen arbejder under. 

Las Manos blev etableret i 1940 af Francisco José Albir. Det var et samarbejde mellem 2 brødre der gjorde at Francisco kunne overtage farmen som ligger mellem Nicaragua og Honduras. Samarbejdet gjorde også at familien kunne blive knyttet sammen på tværs af landende. Francisco José Albir døde i 1975 og hans søn Sergio Garibaldi overtog farmen som på dette tidspunkt var i dyb krise. Pga. bla. udviklen af tilstanden i Nicaragua – Nicaragua info

Nu kører farmen og Claudia Nineth Albir, datter af Sergio er vores kontaktperson. 
Kaffen vi køber er handlet over markedsværdien, og det gør vi for at sikre den gode relation. Vi køber kaffe hver år, og vi er glade for samarbejdet med Claudia og farmen.

Farmen har tidligere været gemmested for soldater, der er kun ca 5km til grænsen. (se billede) Familien har farme på begge sider af grænsen. Ved et tilfælde og via deres efternavn fandt Claudia familie i Nicaragua, og nu arbejder de sammen på tværs af grænsen.

Las Manos, Honduras
Kaffefarm

Adresse: Km 120, municipality of Alauca, department El Paraiso, Honduras

Kaffetypen

Variant :Lempira + Parainema 
Process : Honey + Washed 
Høst: November til Marts måned

 

Første indkøbte kaffe landede i Danmark i 2017, efter et par år hvor der har været snak om import. Det er håbet flere og flere vil lære mere om kaffen og være med til at præge det gode samarbejde.

 

Vores direkte handel

Vi køber ca 40 sække ved Claudia hver år, i de sidste 3-4 år. 
Den lot (område hvor Kaffelars får plukket netop sine bønner) blev etableret for 9 år siden, udvikler sig hele tiden og giver nye muligheder for f.eks en café eller restaurant som ønsker en super høj kvalitet med unik sporbarhed.“Vi har købt kaffe direkte i honduras i mere end 4 år. Vi høster kun de modne kaffebær, da de smager bedst og giver den bedste kaffe,

~ Lars Nielsen, Kaffelars A/S

Statement

Las Manos Selection
By 2019 and due to satisfy customers demands and growers I applied my experience since I started growing Kaffee Lars Lot 9 years ago.
I choose growers special lots and send to Kaffe Lars in hopes he will eventually offer exciting lots and stories to his customers in Denmark.
 

– Claudia