Kaffe fra Etiopien – Din guide

Hvordan smager den?

Kaffe fra Etiopien er efterhånden gået hen og blevet en slags legende indenfor kaffe. Det siges at Etiopien er “fødestedet” for Arabica kaffe. Og der går mange mange historier om bla. dansende geder 😉

https://en.wikipedia.org/wiki/Kaldi 

Det som gør en kaffe fra Etiopien lækker er dens komplekse smag, her vil du kunne finde ægte florale noter, blomster, te, bergamot, citrus men også bløde fyldige nuancer som Chokolade, mandel og abrikos, figner mv. 

Regionerne i Etiopien er Sidamo, Yirgacheffe, Harrar, Limu, Djimma, Lekempti osv.

Hvordan er kaffekvaliteten i Etiopien?

Der er ingen tvivl hvis man ser på genetikken i kaffe, hvoraf 99% kan spores tilbage til Etiopien. Dvs. her var de oprindelige sorter og variationer som blev taget med ud i verden og kultiveret.

Det som er specielt ved Etiopien er også at de lokale drikker meget kaffe, dette er faktisk ikke normen i mange andre kaffeproducerende lande. Ca halvdelen af landets produktion er kosumeret i landet. Resten eksporteres bla. til os.

Høsten ligger i Oktober- Januar måned

Den bedste kvalitetskaffe kommer fra Etiopien, den er oftest også lidt dyrere da den skal forarbejdes og transporteres over større afstande og ned at stejle skråninger. De lokale har oftest ikke så store hjælpemidler og er afhængige af at kunne få deres kaffe vasket og forarbejdet lokalt. 

https://perfectdailygrind.com/2015/06/the-history-legend-of-ethiopian-coffee-the-story-behind-misty-valley/

Etiopien Kaffe Billeder