Kaffe fra Costa Rica – Din guide

Hvordan smager den?

Kaffe fra Costa Rica smager virkelig lækkert, noterne kan være lettere syrlige(medium, lav syrlighed) noter af honning, acacie, meloner og citrusfrugter.

For kun et årti tilbage var Costa Rica kaffe ret almindeligt, men i de sidste 10 år har landet udviklet sin kaffe in i speciality området. Altså der hvor de allebedste kaffer bliver produceret.

Høsten ligger fra Oktober til November, allebedst høst ligger i december og Januar måned.

 

Hvordan er kaffekvaliteten i Costa Rica?

De første kaffeplanter blev plantet i Costa Rica i starten af år 1700, Costa Rica var det første land i centra amerika som havde kaffe industrien på plads. Allerede i 1820 var kaffe en kæmpe exportvare for Costa Rica.

Som verden ser ud nu laver Costa Rica kun mindre end 1% af verdens kaffe! Kaffen har oftest været kendetegnet ved at være meget mild og ren i smagen, og i de sidste 10 år er der flere farme og producenter som har vundet den eftertragtede titel i Cup of Excellence https://allianceforcoffeeexcellence.org/cup-of-excellence/

Der er flere forskellige forarbejdnings metoder som er brugt i Costa Rica, bla. Natural process (kendt fra Brasilien) , men også vaskede kaffer, og Honey process som er en mere styret form for fermentering.
Læs mere om fermentering her https://perfectdailygrind.com/2018/06/coffee-fermentation-what-is-it-how-can-it-improve-coffee-quality/

Vi indkøber primært fra områder som Tarrazú og Central Valley
Vores indkøber er med i projekter om små regionale “forarbejdsnings møller” hvor de små farme kan få deres kaffe forarbejdet klar til export.

Costa Rica Kaffe Billeder