Kaffe fra Brasilen – Din guide

Hvordan smager den?

Kaffe fra Brasilien er blød, lækker, nødde-agtig, lav syre med dejlige noter af chokolade og nødder.

Vi har fundet en rigtig god beskrivelse på engelsk du kan læse mere om her hos Café imports:
https://www.cafeimports.com/europe/brazil

I 1820 producerede Brasilien allerede 30 procent af verdens kaffeforsyning, men i 1920 tegnede den sig for 80 procent af det samlede antal.

Kaffen blev oprindeligt bragt af hollænderne fra Java til Amsterdam’s botaniske haver, hvor de blev sendt til Surinam i 1714, og derefter bragte franskmændene dem til Brasilien et par år senere.

Hvordan er kaffekvaliteten i Brasilien?

Brasilien er en kaffegigant, der producerer over 40 procent af verdens kaffe på nuværende tidspunkt!

Det meste kaffe som bliver produceret i Brasilien er konventionel ringe/ringere kvalitet af Arabica eller Robusta, men der er nogle specielle brasilianske kaffer derude. Hvis du får en god brasiliansk kaffe, er den kendetegnet ved at have en blød mundfølelse, du vil tydeligt kunne smage kaffens nuancer.
Kaffe er en vigtig landbrugsafgrøde i Brasilien, men ofte er det kæmpe farme som bruger maskiner til at plukke kaffen. Mængde er godt, men ikke altid for kvalitet.

Nogle farme bruger special maskiner, som kan sortere kaffebæret efter farve, herefter kan de sorteres af mennesker og de bedste bønner kan udvælges.
Denne mekaniske plukning kan resultere i, at mange mindre end modne bær fjernes fra træet. En anden faktor i Brasilien er højden hvori kaffen kan dyrkes. Det er oftest lidt lavere groedede kaffer i Brasilien. Robusta gror f.eks bedre i lavere højder. Kaffe er som vin, det gror bedst langsomt og i bjergrige områder med gode mikroklimaer, gerne vulkansk jord, og det findes der ikke så meget af i Brasilien.
Det meste af kaffen i Brasilien dyrkes til at være “kommerciel” kaffe, f.eks til instant og kapsel produktion. Der findes dog meget gode brasilianske kaffer. Med en fremragende høj kvalitet, lav syre og med dejlige nuancer som leder tankerne hen på Chokolade og nødder.

En god Brasilienkaffe kan tilføje en masse til espresso-blandinger, fylde, body(krop), balance mv. Vi bruger en masse kaffe fra Brasilien i hele vores sortiment. Kaffen fra Brasilen er oftest fermenteret via det man kalder en natural process, altså at kaffen (bær) plukkes direkte fra planten og tørres i solen inden den afskalles og vaskes.
Læs mere om fermentering her: http://blog.italcoffee.com/natural-coffee-processing-brazil/

Modne kaffebær, sorteret og kvalitetsbedømt er netop den type vi opkøber hos kaffelars

Du kan se hele vores sortiment af kaffer fra Brasilien herunder:

Brasilien Kaffe Billeder

 

Hvordan er kaffekvaliteten i Brasilien?

Brasilien er en kaffegigant, der producerer over 40 procent af verdens kaffe på nuværende tidspunkt!

Det meste kaffe som bliver produceret i Brasilien er konventionel ringe/ringere kvalitet af Arabica eller Robusta, men der er nogle specielle brasilianske kaffer derude. Hvis du får en god brasiliansk kaffe, er den kendetegnet ved at have en blød mundfølelse, du vil tydeligt kunne smage kaffens nuancer.
Kaffe er en vigtig landbrugsafgrøde i Brasilien, men ofte er det kæmpe farme som bruger maskiner til at plukke kaffen. Mængde er godt, men ikke altid for kvalitet.

Nogle farme bruger special maskiner, som kan sortere kaffebæret efter farve, herefter kan de sorteres af mennesker og de bedste bønner kan udvælges.
Denne mekaniske plukning kan resultere i, at mange mindre end modne bær fjernes fra træet. En anden faktor i Brasilien er højden hvori kaffen kan dyrkes. Det er oftest lidt lavere groedede kaffer i Brasilien. Robusta gror f.eks bedre i lavere højder. Kaffe er som vin, det gror bedst langsomt og i bjergrige områder med gode mikroklimaer, gerne vulkansk jord, og det findes der ikke så meget af i Brasilien.
Det meste af kaffen i Brasilien dyrkes til at være “kommerciel” kaffe, f.eks til instant og kapsel produktion. Der findes dog meget gode brasilianske kaffer. Med en fremragende høj kvalitet, lav syre og med dejlige nuancer som leder tankerne hen på Chokolade og nødder.

En god Brasilienkaffe kan tilføje en masse til espresso-blandinger, fylde, body(krop), balance mv. Vi bruger en masse kaffe fra Brasilien i hele vores sortiment. Kaffen fra Brasilen er oftest fermenteret via det man kalder en natural process, altså at kaffen (bær) plukkes direkte fra planten og tørres i solen inden den afskalles og vaskes.
Læs mere om fermentering her: http://blog.italcoffee.com/natural-coffee-processing-brazil/

Modne kaffebær, sorteret og kvalitetsbedømt er netop den type vi opkøber hos kaffelars

Du kan se hele vores sortiment af kaffer fra Brasilien herunder: