Kaffe fra Guatemala – Din guide

Hvordan smager den?

Kaffe fra Guatemala er mere intens, lækker,lidt  nødde-agtig, medium syrlighed med mange spændende noter som vil behage de fleste.
Guatemala er kendt for deres SHG (strightly high grown) kaffer som er komplekse men stadig simple og utrolig drikbare kaffer.

 

 

Hvordan er kaffekvaliteten i Guatemala?

Det var første i slutningen af 1800tallet at kaffe kom til Guatemala, immigranter bla. fra Europa blev opfordret til at dyrke kaffe og fik endda støtte af regeringen på det tidpunkt til at begynde med kaffe produktion. 

https://espressocoffeeguide.com/gourmet-coffee/coffees-of-the-americas/guatemala-coffee/

I 2012 og fremefter udbrød der “coffee leaf rust” Hemileia vastatrix, en svampesygdom som breder sig på kaffeplanten og ødelægger hele plantagen eller området. 

https://www.britannica.com/science/coffee-rust

Det tvang Guametala ud i en omfattende omlægning og forskning for at finde andre kaffetyper som er mindre modtagelige for sygdommen.

De mest kendte områder er Huetentango, Antigua og Atitlan. Alle områder er højtliggende og giver gode udbytter. 

De meste brugte Arabica typer i Guatemala er; Bourbon, Caturram Catuai, Typica, Maragogype og Pache

Oftest er kafferne vaskede, og det giver en renhed i koppen som mange efterspørger.

 

Guatemala Kaffe Billeder