Kaffe fra Honduras – Din guide

Hvordan smager den?

Kaffe fra Honduras smager virkelig lækkert, den har typiske karamel, lys chokolade og syrlighed fra modne ferskner. Der kan naturligvis være store forskelle, men for det meste er det en kop med medium fylde, let til medium syrlighed og en behagelig balance. 

Hvis du rister den som espresso vil den give dig en mere fyldig krop, flere af de mørke noter komplimenterer syrligheden så den både kan stå elene og blive brugt i blends (egne blandinger)

Husk lige at tjekke vores egen import fra Honduras her

Hvordan er kaffekvaliteten i Honduras?

Det er lidt usikkert hvornår Honduras begyndte at producere kaffe, men de første spæde tegn var i starten af 1800 tallet. Honduras har gennemgået en del kriser, og det har været svært at holde produktionen kørende med eksport imens landet har været i krise.

Honduras er nu en af de største producenter af kaffe (i top 10) og er delt op i 6 store regioner:

Copán, 
Marcala-Montecillos, Opalca , Agalta Tropical , Comayagua ,
El Paraíso 

En af de store udfordringer med kaffe fra honduras er tørring, regn er meget uforudsigelig og derfor vil de fleste gerne have maskintørret deres kaffe. Hvis man ikke har adgang til maskintørring rissikerer man at få overfermenteret kaffe som ikke har den perfekte fugtighed og derfor vil udløse en dårligere pris og være en ringere kvalitet.

Denne video forklarer det meget godt

Det er altid en udfordring for farmere at balancere prisen, kaffeprisen er meget lav på verdensmarkedet og derfor er det ikke altid en god forretning at dyrke kaffe.

Her er et tysk firma som også importerer alt deres kaffe direkte fra Honduras
Quijote kaffee – honduras

 

 

Honduras Kaffe Billeder