Kaffe fra Costa Rica
Kaffe fra Kaffe Lars er håndristet specialty coffee fra certificerede kaffefarme. Vores barista hjælper dig med at finde den helt rette risteprofil.
Hvordan smager den?
Kaffe fra Costa Rica er let syrlig (medium til lav syrlighed) og noter af honning, acacia, meloner og citrusfrugter.
For mindre ét årti siden var Costa Rica-kaffe en helt standard smagsoplevelse, men gennem de seneste 10 år har man udviklet kaffen fra dette område ud i speciality-området og hævet niveauet til at være blandt de allebedste i Verden.
Høsten foregår fra oktober til november, og den bedste kaffe høstes i december og januar.
Hvordan er kaffekvaliteten i Costa Rica?
De første kaffeplanter blev plantet i Costa Rica i starten af 1700-tallet. Costa Rica var det første land i Centralamerika som fik en egentlig kaffeindustri på plads. Allerede i 1820 var kaffe en kæmpe eksportvare i Costa Rica.
Som Verden ser ud nu producerer Costa Rica mindre end 1 % af den samlede globale kaffe. Kaffen er kendetegnet ved en høj grad af mildhed og renhed i smagen, og gennem de seneste 10 år har flere farme og producenter vundet den eftertragtede titel ‘Cup of Excellence’. https://allianceforcoffeeexcellence.org/cup-of-excellence/
I Costa Rica benyttes flere forskellige forarbejdningsmetoder, herunder Natural process (som man kender fra Brasilien), men også vaskede kaffer, og Honey process, som er en styret form for fermentering.
Læs mere om fermentering her. https://perfectdailygrind.com/2018/06/coffee-fermentation-what-is-it-how-can-it-improve-coffee-quality/
Kaffe Lars indkøber primært fra områder som Tarrazú og Central Valley.
Vores indkøber støtter projekter til fordel for små regionale “forarbejdsningsmøller” hvor de mindre farme kan få deres kaffe forarbejdet og klargjort til eksport.
Vi rister og pakker på Fyn, men kører i hele landet
Kontakt os på +45 28 906 906 eller bestilling@kaffelars.dk